Belgische Fintech startup Monitr haalt seed funding op bij Michel Akkermans | Monitr Blog
13 juli 2021
2 min. lezen

Belgische Fintech startup Monitr haalt seed funding op bij Michel Akkermans

De Belgische fintech startup Monitr heeft een kapitaalronde afgesloten met Pamica NV, de beleggingsmaatschappij van de ervaren investeerder Michel Akkermans. Het opgehaalde geld zal gebruikt worden om cash flow forecasting verder uit te breiden en Monitr in de Belgische en Nederlandse markt te zetten.

Cash is king

Monitr is een financiële rapportering en forecasting oplossing gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Door cijfers op een inzichtelijk manier te presenteren en forecasting te automatiseren wil Monitr ondernemers controle geven over hun cash flow.

Cash is king. Zeker in tijden van crisis is het belangrijk om goed in te kunnen schatten hoe groot je financiële reserve is. Toch merkte ik uit eigen ervaring, maar ook uit gesprekken met talrijke ondernemers, dat dit overzicht er vaak niet is. Een gebrek aan tools om dit inzichtelijk op te volgen was hier een van de meest voorkomende oorzaken. Ik was onder de indruk van de functionaliteit en het gebruiksgemak van Monitr.

Michel Akkermans

Investering van Pamica NV

Met de nieuwe investering wil Monitr inzetten op het doorontwikkelen van het product. Hierbij ligt de focus op het verder automatiseren en vereenvoudigen van cash flow forecasting voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dit doet Monitr door het arsenaal aan rekenmodules fors uit te breiden, en deze vervolgens aan te vullen met integraties van veel gebruikte software oplossingen (bv. Exact Online, Teamleader, etc.).

De investering komt van Pamica NV, de beleggingsmaatschappij van de ervaren fintech investeerder Michel Akkermans.

Michel Akkermans heeft een ruime ervaring in het begeleiden van snelgroeiende ondernemingen, met een expertise in fintech. We kijken er erg naar uit om de komende jaren met hem samen te werken

Pieterjan Van Dam (Co-founder & CEO Monitr)

Over Monitr:

Monitr is opgericht in 2020 door Pieterjan Van Dam, Robrecht Conjaerts en Michiel De Mey. Voor Monitr waren ze actief in het management van verschillende snelgroeiende ondernemingen, waar ze merkten dat veel bedrijven inzicht missen in hun cijfers. Ze besloten daarom met Monitr een software-oplossing te bouwen die ondernemers controle geeft over hun cash flow. Sinds september 2019 is Monitr mee ondersteund door Start it @KBC. Meer informatie: monitr.be

Over Pamica:

Pamica is de beleggingsmaatschappij van Michel Akkermans. Michel Akkermans is een serie-ondernemer in fintech bedrijven. Hij was onder andere de Voorzitter en CEO van successvolle bedrijven zoals FICS en Clear2Pay. Na de overname van Clear2Pay door FIS in 2014, werd hij een actieve investeerder en lid van de raad van bestuur van verschillende bedrijven en private equity fondsen. Michel Akkermans is tevens Venture Partner en Voorzitter bij Volta Ventures.

Contactgegevens

Monitr - Pieterjan Van Dam - pieterjan@monitr.be
Pamica - Peggy Salien - peggy.salien@pamica.be