Product Update - Februari
Het is eindelijk zo ver, Monitr heeft 2 van hun meest gevraagde features ontwikkeld en live gezet.
De juiste inzichten creëren in je cijfers is niet eenvoudig. Daarom helpt Monitr bedrijven bij het opstellen van hun rapportering, en het forecasten van hun cash flow. In deze blog gaan we nog een stapje verder.
Waarom horen verschillende bedrijven andere types van inzichten te gebruiken? Wat verwachten investeerders op vlak van financiële rapportering? En nog veel meer wordt uitgebreid besproken in deze verzameling van kennis van experts.
Het is eindelijk zo ver, Monitr heeft 2 van hun meest gevraagde features ontwikkeld en live gezet.
Er is geen betere manier om het nieuwe jaar te starten dan met nieuwe features voor Monitr.
In het begin van de zomer vertelde we dat we bij Monitr vooral gingen focussen op het verbeteren van ons platform onder de motorkap.
De Belgische fintech startup Monitr heeft een kapitaalronde afgesloten met Pamica NV, de beleggingsmaatschappij van de ervaren investeerder Michel Akkermans. Het opgehaalde geld zal gebruikt worden om cash flow forecasting verder uit te breiden en Monitr in de Belgische en Nederlandse markt te zetten.
Monitr heeft een module om een prognose van je personeelskosten te maken en de impact rechtstreeks te zien in je financiële rapportering en cash flow.
Het personeel maakt voor veel bedrijven het leeuwendeel van kosten uit. Toch hebben ondernemers het vaak moeilijk om deze correct in te schatten, omdat naast het brutoloon nog verschillende andere elementen vervat zitten in de werkgevers kost. Lees in deze blog waarom en hoe je best een forecast opmaakt van je personeelskosten.
Het is eindelijk zo ver, Monitr kan integreren met jouw CRM pakket om zo jouw revenue forecasting te automatiseren.
De afgelopen maanden hebben wij weer hard gewerkt bij Monitr, en hebben we een resem nieuwe features klaar staan voor jullie.
Het Monitr product team heeft weer hard gewerkt om jou een reeks nieuwe mogelijkheden te geven. Kijk snel wat er voor jou veranderd.
Een SaaS onderneming opbouwen vergt aanzienlijke investeringen in R&D en Sales & Marketing, en gaat gepaard met een hoge graad van onzekerheid. Daarom komen deze ondernemingen vaak in aanraking met Venture Capital (VC of durfkapitaal) om hun project te financieren. Om risico’s zo veel mogelijk te beperken zullen VCs voor ze investeren de levensvatbaarheid en schaalbaarheid van een business model proberen in te schatten. Ook na de investering volgen VCs de prestaties nauwgezet op. In deze post bekijken we financiële rapportering door de blik van een VC.
De wettelijke verplichting om jaarlijks je cijfers neer te leggen wordt door veel ondernemers eerder als een last dan een lust gezien. Door enkele aanpassingen te maken in de manier waarop je omgaat met je cijfers kan je jouw boekhouding echter veranderen in een bron van inzicht. Een maandelijkse management rapportering die aangepast is aan de noden van jouw onderneming is een nuttig instrument om je beleid te sturen. In deze post geven we 5 redenen waarom jij een management rapportering nodig hebt. Vervolgens geven we enkele concrete tips hoe dit aan te pakken.
SaaS bedrijven worden gekenmerkt door grote initiële investeringen in R&D en Sales & Marketing. Deze ondernemingen verbruiken in de start-up fase veel middelen om terugkerende omzet met een hoge marge op te bouwen. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de schaalbaarheid en levensvatbaarheid van je model op te volgen. Naast je beschikbare cash, houdt je best dus ook een aantal metrics, zoals Customer Acquisition Costs (CAC) en Customer Lifetime Value (LTV), in het oog. Om deze metrics te berekenen moet je vaak financiële en operationele informatie combineren. In deze post tonen we hoe je dit doet en gaan we dieper in op SaaS-metrics.
De operationele cash flow geeft weer in welke mate je cash kan genereren uit je dagdagelijkse activiteit. Een gezonde cash flow is noodzakelijk voor de verdere groei van je onderneming. Daarom is het belangrijk dat je goed begrijpt hoe deze tot stand komt en welke elementen hier invloed op hebben. In deze post gaan we dieper in op de samenstelling van de operationele cash flow. Vervolgens nemen we het netto werkkapitaal, en de impact hiervan op je cash flow, onder de loep.
Als SaaS of IoT bedrijf is een goede cash flow forecast essentieel. Maar hoe begin je hier nu aan? We maakten een template financieel model, zodat je een goede startbasis hebt.
Het Monitr-team heeft het goede voornemen om u te helpen 2021 onder controle te krijgen.
Budget, forecast en rolling forecast worden door veel bedrijfsleiders door elkaar gebruikt en kunnen aanvoelen als financieel jargon. Toch hebben deze begrippen een andere betekenis en een ander nut voor je onderneming. Wat is het verschil en hoe pak je dit het beste aan? We zetten het even op een rijtje.
Cash is de levenslijn van je onderneming. Een goede cash flow forecast is daarom een onontbeerlijk beleidsinstrument. In een eerdere blog beschreven we reeds het belang van een goed zicht op je runway. Meestal hebben bedrijfsleiders een goed beeld over waar ze met hun bedrijf heen gaan en wat de impact hiervan is op hun toekomstige resultaten. Toch worden sommige zaken vaak vergeten bij het opmaken budgetten en forecasts. In deze post gaan we dieper in op een aantal van deze items.
Als softwarebedrijf is het van vitaal belang om een degelijk inzicht te hebben op de schaalbaarheid van je onderneming. Hiervoor is een SaaS P&L een geschikt instrument. Maar, wat is een SaaS P&L nu eigenlijk en hoe begin je eraan?
Monitr heeft de afgelopen maand niet stil gestaan, en gezorgd voor een hoop nieuwe features.
Met het nieuwe Monitr dashboard krijg je in één oogopslag een beeld van de toestand van jouw business.
In tijden waar onzekerheid groot is en financiering schaars is het belangrijk om een goed zicht op je cash flow en je runway te hebben. Monitr CEO, Pieterjan geeft meer uitleg over wat je runway is en waarom deze zo belangrijk is.